Volledig scherm
Clairy Polak vertelt maandag in Harderwijk over haar boek ‘Voorbij, voorbij’, waarin ze in romanvorm schrijft over de gevolgen van de ziekte van Alzheimer voor haar man en hun relatie. © ANP Kippa

Clairy Polak vertelt in Harderwijk over haar man met Alzheimer

Op zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en twee dagen later, op maandag 23 september is journaliste Clairy Polak in Harderwijk, op uitnodiging van de Werkgroep Dementievriendelijk Harderwijk.

Polak (63) is onder andere bekend van programma’s als Nova, Nieuwsuur en Buitenhof. In een vraaggesprek vertelt ze maandag over haar recent verschenen boek ‘Voorbij, voorbij’. 

Daarin beschrijft ze nauwgezet hoe de ziekte van Alzheimer steeds meer grip kreeg op haar echtgenoot Nico en zijn brein ‘als het ware opvrat', meldt een gezamenlijk persbericht van de gemeentelijke Werkgroep Dementievriendelijk Harderwijk, Alzheimer café Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Aanvankelijk lukte het Polak niet om dit verhaal aan het papier toe te vertrouwen, het was te persoonlijk en direct. Ze besloot er een roman van te maken die ze voltooide enkele maanden voor het overlijden van haar man.

Iedereen welkom

Het vraaggesprek begint om 20.00 uur in de raadzaal van het Huis van de Stad. De toegang is gratis. Ook is er gelegenheid om deze avond het boek ‘Voorbij, voorbij’ aan te schaffen en persoonlijk door Polak te laten signeren. 

De activiteit past in de wens van Harderwijk om een dementievriendelijke gemeente te zijn en te blijven. De opzet is dat iedereen kan meedoen aan de samenleving en langer zelfredzaam kan blijven. Ook daarom wordt het van belang geacht er veel over te vertellen. 

Veluwe