Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Corona zorgt voor nauwere samenwerking tussen boa en politie: Samen naar het strand op West-Veluwe

De coronacrisis zorgt voor een nauwere samenwerking tussen politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) op de West-Veluwe. Zo gingen agenten en boa’s samen op pad naar de stranden Nulde en Horst om de noodverordening te handhaven. Hoe lang deze intensieve samenwerking standhoudt, is onduidelijk.

,,De jarenlange wens om de samenwerking tussen politie en boa te versoepelen, is nieuw leven ingeblazen. En het verloopt harstikke goed”, zegt politieteamchef Ferda Yondemli. De gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten delen die conclusie. Yondemli: ,,Het is een positief neveneffect van de coronacrisis.”

  1. St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehandelingen zoveel mogelijk in Lelystad
    PREMIUM

    St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehande­lin­gen zoveel mogelijk in Lelystad

    De ziekenhuiszorg snel weer terug naar het kwantitatieve niveau van het pre-coronatijdperk? Een illusie. Althans, zeker zolang er geen vaccin is. Bestuursvoorzitter Relinde Weil van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad schudt haar hoofd. ,,Alleen de anderhalve meter maatregel maakt al dat de ziekenhuiszorg anders is. Al is het maar dat er minder patiënten in de wachtkamer terecht kunnen.”

Veluwe