De twaalf Dolfinariumdieren die vanuit Harderwijk zouden emigreren naar Hainan, blijven voorlopig in Nederland. De vraag is zelfs of hun verhuizing doorgaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De twaalf Dolfinariumdieren die vanuit Harderwijk zouden emigreren naar Hainan, blijven voorlopig in Nederland. De vraag is zelfs of hun verhuizing doorgaat. © Dolfinarium

Coronavirus dreigt emigratie van Dolfinariumdieren Harderwijk naar China definitief te verhinderen

De omstreden verhuizing van twaalf Dolfinariumdieren naar een Chinees attractiepark begint inmiddels op een soapserie te lijken. De rechtszaak over de exportvergunning, die dinsdag zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege coronabesmettingen onder het rechtbankpersoneel. En dus dreigen de emigratieplannen in het water te vallen.

  1. Dierenwelzijnsorganisaties betwisten verhuizing van dieren van Dolfinarium Harderwijk naar China
    PREMIUM

    Dierenwel­zijns­or­ga­ni­sa­ties betwisten verhuizing van dieren van Dolfinari­um Harderwijk naar China

    De verhuizing van acht dolfijnen, twee walrussen en twee zeeleeuwen van het Dolfinarium in Harderwijk naar een attractiepark in China is nog onzeker. Er zijn deze maand twee rechtszaken van dierenwelzijnsorganisaties die deze willen blokkeren. Bovendien heeft China door coronaregels nog geen importvergunning voor de dieren afgegeven, zei Dolfinariumdirecteur Alex Tiebot dinsdag in de rechtbank in Amsterdam.