Winkelcentrum Tweelingstad in Harderwijk had vorig jaar te kampen met winkeldiefstallen die werden gepleegd door bewoners van het nabijgelegen asielzoekerscentrum. De overlast is inmiddels grotendeels teruggedrongen.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelcentrum Tweelingstad in Harderwijk had vorig jaar te kampen met winkeldiefstallen die werden gepleegd door bewoners van het nabijgelegen asielzoekerscentrum. De overlast is inmiddels grotendeels teruggedrongen. © Ruben Schipper

Criminele asielzoekers en inbrekers zorgen voor explosieve toename aantal misdrijven in Harderwijk

Het aantal misdrijven in de gemeente Harderwijk is vorig jaar met ruim 30 procent gestegen, blijkt uit cijfers van de politie. Dat is fors meer dan in omliggende plaatsen. Volgens de politie wordt de stijging met name veroorzaakt door een toename van het aantal woninginbraken en overlast van criminele asielzoekers. 

 1. Het is lang geleden dat we zó verrast zijn als bij dit restaurant in Harderwijk
  PREMIUM
  Over de Tong
  10

  Het is lang geleden dat we zó verrast zijn als bij dit restaurant in Harderwijk

  Savage: 1. losbollig 2. wildeman, woesteling, 3. freelance staat boven de deur. Met deze naam begon de droom van vrienden Robert Poel en Patrick Elzinga om een gastrobar in hun geboortestad Harderwijk te openen. Wild, kleurrijk en anders. Dat is waar de keuken voor staat en wat is doorgetrokken in het interieur. De meest originele gerechten met eerlijke en bijzondere producten, de mooiste wijnen en weer naar huis met een verrassend gevoel en de ultieme restaurantervaring.
 2. Zwolse kinderarts helpt diabetespatiëntjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’
  PREMIUM

  Zwolse kinderarts helpt diabetespa­tiën­tjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’

  Insuline moeten spuiten voordat je een hap in je brood zet in een volle schoolkantine? Voor veel tieners die diabetes mellitus (suikerziekte) hebben is het een wat minder moment op de dag. Ze schamen zich ervoor. Dankzij het werk van de Zwolse kinderarts Loes Veenhuizen hoeven meer dan driehonderd patiëntjes in de regio Zwolle/Harderwijk/Lelystad zich er geen zorgen meer om te maken.