Volledig scherm
© PZC

CU Harderwijk: laat winkeliers meebetalen aan verlengen parkeerproef

HARDERWIJK - ChristenUnie Harderwijk (CU) vindt het prima dat de parkeerproef in de binnenstad met twee jaar wordt verlengd, maar dan moeten de winkeliers wel een financiële bijdrage leveren.

"Het kan immers niet zo zijn dat de inwoners van onze stad moeten opdraaien voor de kosten van de proef", aldus fractievoorzitter Marcel Companjen. "Vooral omdat de meeste Harderwijkers de parkeerplaatsen in de binnenstad vrijwel nooit gebruiken." De CU stelt daarom voor de rekening voor één van de twee uur gratis parkeren, neer te leggen bij de ondernemers. Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering, die morgen plaatsvindt, zal de partij daarom met een voorstel komen.

De parkeerproef, die voorziet in twee uur gratis parkeren in de Houtwalgarage en aan de Westeinde, is vorig jaar van start gegaan. Vanwege het succes - de binnenstad trok in 2015 167.000 extra bezoekers - wil het college van burgemeester en wethouders de proef met twee jaar verlengen. Aangezien hier een prijskaartje aan hangt van zo'n 300.000 euro, vindt de CU het echter niet meer dan terecht dat de winkeliers een financiële bijdrage leveren. Zij profiteren immers het meest van de proef.

Veluwe