Vishandelaar Peter van den Berg in Harderwijk doet voor het eerst mee met Culihoppen, palinghappen op de fiets in de drive-through naast de palingrokerij.
Volledig scherm
PREMIUM
Vishandelaar Peter van den Berg in Harderwijk doet voor het eerst mee met Culihoppen, palinghappen op de fiets in de drive-through naast de palingrokerij. © Ruben Schipper Fotografie

Culihoppen langs vijf restaurants op de Veluwe: ‘eindelijk kan het weer!’

Zes wandel- en fietsroutes in Elburg, Harderwijk en Ermelo zijn uitgezet, elk langs vijf verschillende restaurants, waar de deelnemers een klein gerecht als afhaalmaaltijd ophalen en vervolgens langs de kant van de weg opeten. Na een jaar corona is het dringend tijd om weer eens een culinaire route te organiseren, vindt de initiatiefnemer. Zaterdag 10 en zondag 11 april is het zover.

  1. Schrale zomer als het om massa-evenementen gaat: kleine festivals op de Veluwe gaan wel door, de grotere niet
    PREMIUM

    Schrale zomer als het om mas­sa-evenemen­ten gaat: kleine festivals op de Veluwe gaan wel door, de grotere niet

    Initiatiefnemers van kleinschalige evenementen op de Veluwe lopen zich warm: er kan weer wat georganiseerd worden. Dat geldt niet voor de grote publiekstrekkers van deze zomer. ,,Ik ben bang dat 2021 een schrale zomer gaat zijn als het om evenementen gaat”, zegt Jeroen Velders van Jazz Comes To Town in Epe, dat alle artiesten en optredens heeft doorgeschoven naar 2022.

Veluwe