Joz Brummans (l.) werd in 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gisteren overleed hij op 73-jarige leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Joz Brummans (l.) werd in 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gisteren overleed hij op 73-jarige leeftijd. © Bram van de Biezen

Culturele duizendpoot Joz Brummans (73) uit Harderwijk overleden: ‘Hij leeft voort in zijn gedichten’

Culturele duizendpoot en ras-Harderwijker Joz Brummans is gisteren overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Veel plaatsgenoten kenden hem als voormalige stadsdichter en oprichter van literaire vereniging Apollo. In de Harderwijkse binnenstad liggen meerdere tegels met daarop gedichten van zijn hand. Brummans is 73 jaar geworden.

 1. Het is lang geleden dat we zó verrast zijn als bij dit restaurant in Harderwijk
  PREMIUM
  Over de Tong
  10

  Het is lang geleden dat we zó verrast zijn als bij dit restaurant in Harderwijk

  Savage: 1. losbollig 2. wildeman, woesteling, 3. freelance staat boven de deur. Met deze naam begon de droom van vrienden Robert Poel en Patrick Elzinga om een gastrobar in hun geboortestad Harderwijk te openen. Wild, kleurrijk en anders. Dat is waar de keuken voor staat en wat is doorgetrokken in het interieur. De meest originele gerechten met eerlijke en bijzondere producten, de mooiste wijnen en weer naar huis met een verrassend gevoel en de ultieme restaurantervaring.
 2. Zwolse kinderarts helpt diabetespatiëntjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’
  PREMIUM

  Zwolse kinderarts helpt diabetespa­tiën­tjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’

  Insuline moeten spuiten voordat je een hap in je brood zet in een volle schoolkantine? Voor veel tieners die diabetes mellitus (suikerziekte) hebben is het een wat minder moment op de dag. Ze schamen zich ervoor. Dankzij het werk van de Zwolse kinderarts Loes Veenhuizen hoeven meer dan driehonderd patiëntjes in de regio Zwolle/Harderwijk/Lelystad zich er geen zorgen meer om te maken.