Volledig scherm
Andries de Jong is de nieuwe directeur van Cultuurkust. © Vincent Boon

Cultuurkust Veluwe groeit met nieuwe directeur

Cultuurkust in Harderwijk heeft een nieuwe directeur. Andries de Jong (55) is per 1 januari begonnen.  

Hij deed eerder ervaring op in de culturele sector, het onderwijs en de non-profit sector als bestuurder, manager, controller en adviseur. Hij heeft bij verschillende culturele instellingen gewerkt waaronder Schunck, Opera Zuid, Kielzog, het Utrechts centrum voor de kunsten, Kunstenhuis De Bilt-Zeist en Kunstgebouw. 

In een persbericht meldt bestuursvoorzitter Carin Wormsbecher dat tijdens de sollicitatieprocedure zowel de bestuursleden als de personeelsafvaardiging unaniem kozen voor De Jong.  

Sterker

Zelf zegt hij: ,,Ik wil Cultuurkust nog sterker neerzetten als regionale Cultuurorganisatie in West Gelderland en dat in samenwerking met andere partijen. Daarbij wil ik de interne organisatie en bedrijfsvoering van Cultuurkust verder professionaliseren zodat er een stabiele basis voor groei is.’’ Hij volgt Marijke Licher op.

Cultuurkust verzorgt workshops en cursussen in alle kunstdisciplines in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten, is actief in het basisonderwijs en organiseert open podia en festivals.

Veluwe