Wethouder Martijn Pijnenburg met Caelan Vermeltvort (m.) en Fillijn Koek (r.), de jongens die aan de bel trokken bij de burgemeester.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Martijn Pijnenburg met Caelan Vermeltvort (m.) en Fillijn Koek (r.), de jongens die aan de bel trokken bij de burgemeester. © Ruben Schipper Fotografie

Dankzij hartenkreet van deze jonge boarders (14) krijgt Harderwijk een nieuwe skatebaan

Wat doe je compleet uit bent gekeken op de verouderde, halfgare skatebaan in je woonplaats? Juist, dan vraag je de burgemeester gewoon om een nieuwe. Dat is dus precies wat de 14-jarige Caelan Vermeltvort en Fillijn Koek uit Harderwijk deden. Met succes, want binnenkort begint de aanleg van een gloednieuwe skatebaan aan de Parkweg.

2 reacties

 • Tonny Visser

  2 maanden geleden
  Op reactie van Stephan het volgende; ik ben totaal geen skater en al 50 jaar. Ik heb het proces omtrent de tot standkoming gevolgd en vind het bizar dat er straks een nieuwe skatebaan is die totaal niet voldoet aan de wensen van de gebruikers. Zo begrijp ik dat beton aanbrengen beter is wat men nu wil doen etc. De gemeente geeft straks een hoop belastinggeld uit (da's op zich niet erg) echter besteedt dit geld dan zodanig dat de gebruikers er daadwerkelijk met plezier gebruik van maken
 • Stephan Huizinga

  2 maanden geleden
  Belachelijk dit. De gemeente zegt met 30 skaters in gesprek te zijn geweest terwijl dit helemaal niet zo is. Het grootste gedeelte skaters is het niet eens met deze plannen omdat het totaal niet aansluit bij onze wensen. Dit komt grotendeels omdat de gemeente dit project heeft uitbesteedt aan een bedrijf dat zich focust op openbare inrichting en totaal geen affiliatie heeft met skaten. Eindstand ga je dus een skatepark krijgen dat niet door de doelgroep gebruikt gaat worden.