Volledig scherm

Dassen kunnen veilig naar de andere kant

PUTTEN - Bij de Broekermolenweg bij Heihoef, op het landgoed Oldenaller bij Putten, kunnen dassen nu veilig de weg kruisen.

Natuurmonumenten heeft hier twee dassentunnels laten aanleggen, op plekken die aansluiten op de al aanwezige dassenpaadjes. Een raster aan weerzijden van de ingang van de tunnel, leidt de dassen naar de ingang toe.

Volgens Natuurmonumenten gaat het goed met de dassen. Steeds meer natuurgebieden worden met elkaar verbonden en verkeersobstakels worden weggenomen.

Heihoef en het nabijgelegen Kleine heitje waren rond 1850 onderdeel van het grotere heidecomplex Het Huinerbroek. Eerder dit jaar heeft Natuurmonumenten Heihoef en het Kleine heitje met elkaar 'verbonden', door het tussenliggende maïsperceel om te vormen naar natuur.

De Broekermolenweg ligt er nog tussen maar de dassen kunnen deze weg nu veilig passeren.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe