Volledig scherm

Dassen kunnen veilig naar de andere kant

PUTTEN - Bij de Broekermolenweg bij Heihoef, op het landgoed Oldenaller bij Putten, kunnen dassen nu veilig de weg kruisen.

Natuurmonumenten heeft hier twee dassentunnels laten aanleggen, op plekken die aansluiten op de al aanwezige dassenpaadjes. Een raster aan weerzijden van de ingang van de tunnel, leidt de dassen naar de ingang toe.

Volgens Natuurmonumenten gaat het goed met de dassen. Steeds meer natuurgebieden worden met elkaar verbonden en verkeersobstakels worden weggenomen.

Heihoef en het nabijgelegen Kleine heitje waren rond 1850 onderdeel van het grotere heidecomplex Het Huinerbroek. Eerder dit jaar heeft Natuurmonumenten Heihoef en het Kleine heitje met elkaar 'verbonden', door het tussenliggende maïsperceel om te vormen naar natuur.

De Broekermolenweg ligt er nog tussen maar de dassen kunnen deze weg nu veilig passeren.

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Veluwe