De Nieuwe Kerk in Harderwijk is er niet meer

videoVan de Nieuwe Kerk aan de Stationslaan in Harderwijk rest nog een berg puin. Op deze plek komen woningen. 

Met de kerkgebouwen in Harderwijk is van alles tegelijk gaande. Zo wordt voormalig kerkelijk wijkcentrum De Open Hof van de Hervormde Gemeente aan de Marnixstraat op dit moment verbouwd door de baptistengemeente. Het naastgelegen gebouw van de Gereformeerde Gemeente moet wijken voor appartementen van Uwoon. 

De roomskatholieke St Catharinakerk aan de Van Maerlantlaan is intern verbouwd. De grote kerkzaal is kleiner gemaakt omdat het aantal parochianen dat de diensten bezoekt de afgelopen jaren fors is teruggelopen. 

De protestante Stadsdennenkerk aan de J.P. Heyelaan staat er nog, maar gaat verdwijnen om plaats te maken voor een appartementengebouw. De Veldkampkerk aan de Veldkamp ondergaat eenzelfde lot.

Puin

Inmiddels is de Nieuwe Kerk aan de Stationslaan (ook PKN) bijna helemaal verdwenen. De 65 jaar oude kerk is afgelopen weken veranderd in een berg puin waar de nu de laatste restanten van worden opgeruimd. Op de plek van de kerk komen woningen. 

Volledig scherm
De Nieuwe Kerk is veranderd in een berg puin. © Teake Dijkstra
Volledig scherm
De grote brokken muur worden in kleinere stukken gedrukt om het af te kunnen voeren. © Teake Dijkstra
  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Veluwe