Kerst met de Zandtovenaar wordt woensdag 11 december voor televisie opgenomen in Harderwijk
Volledig scherm
Kerst met de Zandtovenaar wordt woensdag 11 december voor televisie opgenomen in Harderwijk © Frank Ruiter / KRO-NCRV

De Zandtovenaar viert Kerst in Harderwijk met Emma Heesters, Romy Monteiro, Trinity, Mannes Bakker en Silver

Zandkunstenaar Gert van der Vijver krijgt bij het evenement Kerst met de Zandkunstenaar op 11 december in Harderwijk gezelschap van Emma Heesters (Beste Zangers), Romy Monteiro (The Bodyguard), Trinity, Mannes Bakker (Junior Songfestival) en Silver (winnaar The Voice Kids). 

De artiesten zingen traditionele en moderne kerstliedjes die passen in het kerstverhaal uit de Bijbel. KRO-NCRV heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Het jaarlijkse evenement, waarbij Gert van der Vijver het kerstverhaal tot leven brengt met zijn tekeningen in zand, wordt op de televisie uitgezonden voor en tijdens de kerstdagen. De opnames zijn woensdag 11 december op de Vischmarkt in Harderwijk. 

Uitgekozen

De komst van de zandkunstenaar naar Harderwijk werd eind september bekend gemaakt. De gemeente had zich daarvoor als kandidaat aangemeld en werd later uitgekozen als opnamelocatie. 

In het promotiefilmpje verbeeldt Van der Vijver Harderwijk in zand.
Volledig scherm
In het promotiefilmpje verbeeldt Van der Vijver Harderwijk in zand. © KRO-NCRV

Willem Wever presentator Edson da Graça is de vertelstem van het kerstverhaal tijdens Kerst met de Zandtovenaar 2019. ,,Het kerstverhaal is voor mij een bijzonder verhaal dat gaat over hoop en ondanks tegenslagen altijd geloof houden op betere tijden’’, aldus Edson in het persbericht van KRO-NCRV. ,,Door de kunst van de Zandtovenaar denk ik dat ook de jongere generatie helemaal op kan gaan in dit prachtige verhaal.’’

De artiesten die meedoen in Harderwijk worden bijgestaan door het Soundwise Gospel koor en broer en zus Matthijs en Adinda van Delft, winnaars van het Prinses Christina Concours.

Gratis toegang

De toegang tijdens het evenement op 11 december is gratis. Het begint om 19.00 uur. Meer informatie is te vinden op de Facebook en Instagram van Kerst met de Zandtovenaar en www.kerstmetdezandtovenaar.nl.

Het evenement vindt plaats op de Vischmarkt op 11 december.
Volledig scherm
Het evenement vindt plaats op de Vischmarkt op 11 december. © KRO-NCRV

Kerst met de Zandtovenaar wordt georganiseerd door KRO-NCRV, NPO Zapp, de gemeente Harderwijk, de provincie Gelderland en de Protestantse Kerk in Nederland. Het programma wordt geproduceerd door The Media Brothers.

Kerst met de Zandtovenaar wordt uitgezonden op zaterdag 21 december om 19.25 uur op NPO Zapp en vervolgens op zondag 22 december om 16.55 uur op NPO Zapp, woensdag 25 december om 12.10 uur op NPO 1 en donderdag 26 december om 14.40 uur op NPO Zapp.

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Veluwe