Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren. © Partij voor de Dieren

Dit Kamerlid is luis in de pels van het Dolfinarium:
‘Minister moet veel strenger zijn voor deze recidivist’

Jarenlang was de Partij voor de Dieren (PvdD) een roepende in de woestijn. Haar aanhoudende kritiek op het Dolfinarium in Harderwijk werd nauwelijks serieus genomen in politiek Den Haag. Maar tijden zijn veranderd. Het zeezoogdierenpark ligt onder een vergrootglas en heeft van de minister te horen gekregen dat het roer radicaal om moet. ,,Het Dolfinarium heeft zijn beste tijd gehad’’, zegt PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg.

5 reacties

 • Anne Noort

  4 dagen geleden
  Leg eens uit waarom E. Goedhart? Dolfinarium als opvang vind ik wenselijk en prima, maar de tijd dat we dieren door hoepeltjes laten springen voor ons vermaak heeft wat mij betreft geen toekomst. Waarom zou dat wel toekomst moeten hebben?
 • jos zoet

  5 dagen geleden
  Dieren zijn geen speelgoed of attractie..
 • E Goedhart

  5 dagen geleden
  Door dit soort snuiters gast ons land naar de klote.
 • Berjan Visch

  5 dagen geleden
  Als de natuurlijk habitat en gedrag als maatstaf wordt genomen dan kan je alle dierentuinen sluiten, alle verkoop van vogels, knaagdieren en vissen verbieden en honden aan een riem is dan ook een brug te ver. Wat een hypocriet geneuzel.
 • Sander Hoek

  5 dagen geleden
  Ooit -via vrijkaarten- het Dolfinarium bezocht. Mijn echtgenote en ik zeiden tegen elkaar: hoe is het mogelijk dat mensen hiervoor betalen, de glijbaan was het leukste. De rest is gestolde oubolligheid ala de Scheveningse pier. Maak er een vakantiehuisjes park van waarin het tijdelijk opvangen van zeezoogdieren in nood de corebusiness is. En meer glijbanen!

Veluwe