Het onderstation in Harderwijk moet hoognodig worden uitgebreid. De vraag is: wanneer kan het?
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderstation in Harderwijk moet hoognodig worden uitgebreid. De vraag is: wanneer kan het? © Ruben Schipper Fotografie

Dit station op de Veluwe moet méér stroom gaan leveren, maar stikstofuitstoot blokkeert uitbreiding

Een snelle oplossing voor het elektriciteitsprobleem op de Noordwest-Veluwe is niet in zicht. Deze zomer moet worden gestart met de uitbreiding van het onderstation in Harderwijk om aan de stroombehoefte in deze regio te blijven voldoen. Bij het bouwproject is de uitstoot van stikstof niet te voorkomen, maar de benodigde stikstofruimte is er nu niet.

2 reacties

  • Nico van Harten

    2 maanden geleden
    Het lijkt eenvoudig op te lossen. Sluit de N302 af voor doorgaand verkeer, tijdens transport en werkzaamheden. Veilig voor aannemer en voor verkeersdeelnemers. Tegelijkertijd mooi de NOx uitstoot binnen het project gesaldeerd.
  • D.A. Kanselaar

    2 maanden geleden
    Kan iemand het mij uitleggen. Want ik snapt het niet meer. Groene energie kan niet opgewekt en aan het net geleverd worden omdat er geen onderstation gebouwd kan worden. Dit omdat er geen stikstofruimte is hiervoor. Maar groene opgewekte stroom geeft toch juist ook stikstof reductie? Maar dit mag niet met elkaar verrekend worden? Lijkt mij toch een simpele rekensom. Of heb ik nu zo mis?