Volledig scherm
Het Dolfinarium in Harderwijk. © Van de Biezen

Dolfinarium in Harderwijk trekt stuk minder bezoekers

HARDERWIJK - Het Dolfinarium in Harderwijk heeft dit jaar 586.300 bezoekers over de vloer gehad. Dat zijn er bijna 60.000 minder dan in 2015. Dat meldt pretparkwebsite Looopings.

Volgens Taco Rietveld, woordvoerder van het Harderwijkse zeezoogdierenpark, is de situatie minder alarmerend dan de cijfers doen vermoeden. "We zijn afgelopen jaar overgestapt op een ander systeem. Vroeger werden Club van Elf-leden, abonnementhouders en zakelijke gasten meegeteld als bezoeker. Nu niet meer." Dat verklaart volgens Rietveld waarom de bezoekersaantallen in 2016 fors lager uitvallen.

Toch is dat niet het hele verhaal. Dat het Dolfinarium niet meer zo populair is als pakweg twintig jaar geleden, is immers geen groot geheim. De tijden dat het zeezoogdierenpark meer dan een miljoen bezoekers per seizoen trok, zijn lang en breed voorbij.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) publiceert elk jaar een overzicht van vijftig populairste dagattracties in ons land. Volgens deze cijfers is het Dolfinarium tegenwoordig een middenmoter. In 2011 trok het zeezoogdierenpark nog 710.000 bezoekers; in 2014 en 2015 (voordat het Dolfinarium naar eigen zeggen overstapte op een ander systeem) waren dat er respectievelijk 650.000 en 643.000.

Het Dolfinarium hoopt het tij te kunnen keren met de bouw van een waterpark. Dat moet het grootste van Nederland worden. De eerste waterattracties zouden in de zomer van 2017 geopend moet worden, zo heeft het Dolfinarium herhaaldelijk laten weten. De bouw van het waterpark moet overigens nog beginnen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe