Deze asbak kan binnenkort van het houten paaltje worden verwijderd, zo laat manager Jurriën Wouters zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze asbak kan binnenkort van het houten paaltje worden verwijderd, zo laat manager Jurriën Wouters zien. © Ruben Schipper Fotografie

Dolfinarium legt roken in de buitenlucht (deels) aan banden: ‘We moeten met de tijd mee’

met pollHet heeft even geduurd maar het Dolfinarium in Harderwijk gaat nu ook overstag. Als een van de laatste grote dierenparken in het land wordt het roken in de buitenlucht deels aan banden gelegd. Tegen de zomer is het park voorzien van rookzones waar wél mag worden gerookt. ,,We denken nog na op welke plekken en hoe we ze gaan inrichten”, zegt directeur Alex Tiebot.

9 reacties

 • H.M. Toering

  3 maanden geleden
  @Bart en @Elly, Zolang je zelf ook zorgkosten betaald moet je niet zeuren...verbied dan alcohol en dergelijke.
 • Elly Verrips

  3 maanden geleden
  Bart. Helemaal mee eens. Als mensen die willen roken hart- of vaatziekten krijgen moeten ze niet zeuren en alles zelf betalen.
 • Bart Montagne

  3 maanden geleden
  'Mensen zijn verantwoordelijk voor zichzelf en over hun eigen lichaam' Ja, en de maatschappij mag dokken als die lieden met enge ziektes in het ziekenhuis belanden. En maar klagen over hoge zorgpremies. Goed bezig, op naar een algeheel verbod, eindelijk van de stank af.
 • Henk Van Dam

  3 maanden geleden
  Roken mag niet maar wiet mag wel. Ik weet wel waar de gevolgen groter van zijn.
 • Ada Schouten

  3 maanden geleden
  Goed plan! Ik vind het altijd vreselijk om in de buurt van een roker te staan of achter zo iemand te lopen. Als iemand wil roken, laat-ie dat dan op een speciale plek doen.