Dolfinarium 'niet bang' na verstoren dolfijnenshow door activisten in Frankrijk

VideoHet Dolfinarium in Harderwijk is niet bang dat de dolfijnenshow wordt verstoord door dierenactivisten, zoals afgelopen weekend gebeurde in het Franse Parc Asterix. ,,We zijn er niet bang voor", zegt woordvoerder Taco Rietveld. 

De dolfijnenshow in Parc Asterix, een attractiepark iets ten noorden van Parijs, is afgelopen zaterdag stilgelegd nadat dierenactivisten tijdens de voorstelling over het hek waren geklommen. Terwijl ze naast het bassin stonden, op luttele meters van de dieren, rolden ze spandoeken uit en begonnen ze luidkeels leuzen te scanderen. Bewakers grepen direct in en werkten de demonstranten hardhandig tegen de grond. Vervolgens is de show voortijdig beëindigd. 

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Veluwe