Drie gewonden bij steekpartij in asielzoekerscentrum Harderwijk

videoBij een steekpartij in een asielzoekerscentrum in Harderwijk zijn gisteravond even voor middernacht drie gewonden gevallen. Een van hen is als mogelijke dader aangehouden. 

De melding van de steekpartij kwam om 23:57 uur.  De aanleiding voor het incident in het gebouw aan de Graaf Ottolaan is nog onbekend.  Ook de traumahelikopter uit Amsterdam kwam naar Harderwijk. Het Mobiel Medisch Team (MMT) van de traumahelikopter heeft assistentie verleend aan het ambulancepersoneel.

Politiewoordvoerder Nana Redder bevestigt dat er sprake is geweest van een steekpartij. ,,Daarbij zijn twee mensen zwaargewond geraakt. Er was 1 lichtgewonde en we gaan er van uit dat dat de dader was. Hij is als verdachte aangehouden. Het zijn alle drie bewoners van het asielzoekerscentrum”.

Volledig scherm
Medisch personeel vannacht bij het asielzoekerscentrum in Harderwijk © News United / Damian Ruitenga
  1. Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrijking’, over de rug van het milieu
    PREMIUM

    Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrij­king’, over de rug van het milieu

    ‘De Veluwse Vetkoning’ Cees B. werd vorig jaar door zakenblad Quote nog neergezet als een van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland (met een geschat vermogen van 130 miljoen euro). Maar justitie stelt dat de ondernemer (51) uit Harderwijk een flink deel van dat vermogen bij elkaar heeft geharkt ten koste van het milieu. En zijn Kamper vet- en biodieselimperium? Dat staat op omvallen.

Veluwe