Volledig scherm
PREMIUM
Demi Martens toont de ontwerpen van haar tiny house aan belangstellenden uit Drielanden, op de plek waar ze haar huis gaat bouwen in 2020. Het huis van Demi wordt verwarmd met een rocket stove, die op de achtergrond staat te branden. © Ruben Schipper Fotografie

Drie houten tiny houses voor Drielanden Harderwijk ogen sprookjesachtig

Drie kleine houten woningen verrijzen in 2020 op een groenstrook aan het Rappad in Harderwijk. De ontwerpen werden gisteravond gepresenteerd aan buurtbewoners en kregen opmerkelijke veel instemmende reacties.

De drie tiny houses die op de voormalige parkeerplaats van de supermarkt bij de Bachdreef in de wijk Drielanden gebouwd gaan worden hebben iets sprookjesachtigs. Er waren eens drie tiny houses en hun bewoners waren pioniers. Zo begint het sprookje. In Harderwijk gaat het om Femke Kingma (51) uit Haarlem, Demi Martens (21) uit Zeewolde en Mieke uit Ermelo, naam: ‘liever geen achternaam’, leeftijd: ‘vind ik niet belangrijk’. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Veluwe