Volledig scherm
PREMIUM
Ruby Huisman (links) wordt geknuffeld door teamgenote Judy Blaauw, die blij is haar weer te zien na de crash in Frankrijk. © Wout van Zoeren

Drie weken na fietscrosscrash ziet Hierdense Ruby Huisman deelname aan WK BMX al weer zitten

videoEen harde val tijdens de wereldbeker BMX in Frankrijk drie weken geleden. Breuken in haar gezicht, inwendige verwondingen, vijf dagen bivakkeerde fietscrosser Ruby Huisman uit Hierden op de intensive care in Frankrijk. Maar niets lijkt haar eronder te kunnen krijgen. Ze wil eind juli 'gewoon’ op het WK in het Belgische Zolder staan. Als deelneemster. ‘Ik ben een positief ingesteld mens’.

De begroeting met teamgenotes was warm. Judy Blaauw, teamgenote en de fietscrosser waarmee Ruby Huisman samenwoont, knuffelt haar bijna plat. Huisman oogt - slechts drie weken na de crash in Sarrians - relaxed. Slechts een klein deukje onder haar oogkas wijkt af. Ze begint met goed nieuws. ,,Ik ben vandaag bij de trauma arts geweest. Ze hebben nog een gebroken rib gevonden, lucht waar geen lucht moet zijn en een beschadiging aan mijn lever maar, hij had ook goed nieuws. Mijn lichaam geneest zo snel dat hij het WK over vier weken nog wel ziet zitten. De kaakchirurg moest even wennen aan het idee toen ik hem vroeg of een helm op kwaad kon maar ook hij was na bestudering van de aangroei, snel positief.” 

  1. Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrijking’, over de rug van het milieu
    PREMIUM

    Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrij­king’, over de rug van het milieu

    ‘De Veluwse Vetkoning’ Cees B. werd vorig jaar door zakenblad Quote nog neergezet als een van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland (met een geschat vermogen van 130 miljoen euro). Maar justitie stelt dat de ondernemer (51) uit Harderwijk een flink deel van dat vermogen bij elkaar heeft geharkt ten koste van het milieu. En zijn Kamper vet- en biodieselimperium? Dat staat op omvallen.

Veluwe