Volledig scherm
De bolletjes met drugs die de politie in Harderwijk vrijdagmiddag in beslag heeft genomen. © Politie Harderwijk

Drugsdealer gepakt met 90 bolletjes cocaïne en heroïne

HARDERWIJK - Een drugsdealer is vrijdagmiddag op heterdaad betrapt in Harderwijk. Bij zijn aanhouding had hij 90 bolletjes op zak. De inhoud van die bolletjes wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut, maar de politie gaat ervan uit dat ze zowel cocaïne als heroïne bevatten. De dealer en de koper zitten vast.

In de buurt rond winkelcentrum Tweelingstad wordt veel gedeald. Om de overlast en verloedering van de wijk tegen te gaan houdt de politie de wijk scherp in de gaten.

Vrijdagmiddag zag de wijkagent een 20-jarige man uit Utrecht lopen in de wijk. Omdat de jonge man uit Utrecht -die vaak in Harderwijk aanwezig is- bij de politie bekend staat als een drugsdealer schakelde de agent meer collega's in om de man onopvallend te kunnen volgen. Op het moment dat hij vrijdagmiddag aan de Nassaustraat daadwerkelijk drugs verkocht aan een klant greep de politie in.

Ze troffen bij de handelaar een grote partij drugs aan. Zowel de drugsdealer als de -koper werden door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zitten nog vast.

Veluwe