Volledig scherm
De vluchtauto was een Porsche Cayenne. © VRIJ

Echtpaar urenlang vastgehouden bij woningoverval in Hierden, daders vluchten in peperdure Porsche

Twee mannen hebben gisteren een echtpaar overvallen in Hierden. Het echtpaar is hierbij enkele uren vastgehouden.

Het echtpaar werd gisteren tegen 10.30 uur overvallen in hun een woning aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. Ze moesten spullen afgeven en de sleutels van hun grijze Porsche Cayenne. Welke spullen zijn meegenomen is nog onbekend.

Rond 14.00 uur zijn de overvallers gevlucht in de Porsche Cayenne van het echtpaar. Die auto is later teruggevonden op het industrieterrein Overveld in Harderwijk. De politie vermoedt dat de overvallers via het bosgebied tussen beide plaatsen naar het industrieterrein zijn gereden.

De politie is op zoek naar getuigen die de mannen hebben zien rijden in de grijze Porsche Cayenne.

Vasthouden

Het afgelopen jaar werden op de Veluwe twee andere woningovervallen gepleegd waarbij de bewoners urenlang werden vastgehouden. Eind vorig jaar was het raak bij een woning in Putten. De bewoner werd toen zo’n tien uur vastgehouden.  Halverwege maart vond een overval plaats op een landhuis in Vierhouten. Een echtpaar werd vastgebonden op bed. Na zo’n twee uur vertrokken de overvallers in de auto van het echtpaar. Voor beide woningovervallen werd tot op heden niemand opgepakt. Voor de woningoverval in Vierhouten heeft de politie voor de gouden tip een bedrag van 7500 euro uitgeloofd.

Veluwe