Volledig scherm
ANP

Eén 'interessante tip' na mishandeling 15-jarige Ermelose

HARDERWIJK/ERMELO - De politie heeft welgeteld één bruikbare tip binnengekregen naar aanleiding van de mishandeling van een 15-jarig meisje uit Ermelo op donderdag 13 oktober.

Zij werd daarbij belaagd door drie jongens en een paar keer in het gezicht geslagen. Dat gebeurde in het tunneltje bij de Waterplassteeg in de wijk Drielanden in Harderwijk.

Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier gaat het om een getuige die zich heeft gemeld met informatie. ,,Een interessante tip. Die zijn we verder aan het uitlopen. We houden ons nog steeds aanbevolen voor meer tips, want we hebben de zaak jammer genoeg nog niet opgelost,'' aldus Koetsier.

Het meisje was die donderdag rond 9.45 uur op weg naar school, ze had de eerste twee uur vrij. Drie jongens blokkeerden het fietspad in het tunneltje. Het meisje wilde de drie daarna passeren over het voetpad. Toen werd ze klemgezet. Volgens de moeder van het meisje heeft zij geen enkele aanleiding gegeven voor de mishandeling; ze heeft niets gezegd of gedaan, behalve dat ze de stoep opreed om de jongens te ontwijken. Ze is een paar keer hard in het gezicht geslagen en door een tweede jongen van achteren geschopt. Ze liep een kapotte lip, een bloedneus en meerdere kneuzingen op. Haar gezichtsvermogen is daardoor tijdelijk beperkt.

Het gaat om drie jongens van een jaar of zestien, zeventien. Van een van hen is een pet teruggevonden van het merk Deus. Ze reden op gammele omafietsen. Een uitgebreid signalement van de jongens staat op de Facebook

  1. Inkijkje bij de net geopende koffiebranderij in Harderwijk
    Play

    Inkijkje bij de net geopende koffiebranderij in Harderwijk

    Harderwijk heeft een koffiebranderij. Een kleintje welliswaar die 6 kilo per keer kan verwerken, maar toch. The Coffee Lodge heet het en eigenaresse Lucienne Breemer (46) is er maar wat trots op. Ze is pas een maand bezig, maar is er vast van overtuigd dat Harderwijk er klaar voor is. De liefde voor de koffie vindt zijn oorsprong in haar twee adoptief zoons die allebei uit Colombia komen. Vol enthousiasme laat ze aan de Stentor zien hoe het koffiebranden precies in z'n werk gaat.

Veluwe