Volledig scherm
PREMIUM
Treinreizigers uit Harderwijk kunnen straks in de spits sneller naar Amersfoort; passagiers uit Ermelo en Putten kunnen eindelijk een keer zitten. © Ruben Schipper

Eindelijk zitten in Ermelo met spitstrein voor Harderwijk

Goed nieuws voor Harderwijk en Nijkerk, dagelijks kan NS hier acht extra spitstreinen laten stoppen, ‘s morgens vier en ‘s middags vier. Het voordeel voor treinreizigers in Ermelo en Putten? Ze hoeven in de spits niet meer te staan.  

Op de korte termijn is het een oplossing voor de overvolle treinen, zegt de Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik in reactie op het nieuws dat de spitstreinen in de nieuwe dienstregeling kunnen worden opgenomen en vanaf 15 december kunnen gaan rijden. 

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe