Wieb en Annet Dijksterhuis zijn enthousiast na drie proefritten elektrisch rijden. Ze bekijken de mogelijkheden van private-lease omdat een elektrische auto door de snelle ontwikkeling van nu na vijf jaar verouderd is.
Volledig scherm
PREMIUM
Wieb en Annet Dijksterhuis zijn enthousiast na drie proefritten elektrisch rijden. Ze bekijken de mogelijkheden van private-lease omdat een elektrische auto door de snelle ontwikkeling van nu na vijf jaar verouderd is. © Henri van der Beek

Elektrische auto’s bewijzen in Harderwijk het tegendeel van vooroordelen: ‘Dit is geen rijden, maar vliegen’

Laden is lastig, trekkracht ontbreekt, de actieradius is klein en elektrische auto’s zijn traag. Vooroordelen die velen wellicht van elektrisch rijden afhouden. Afgezien van het hoge aanschafbedrag. Jan Rooderkerk doet er namens de EV Coöperatie en Energiecoöperatie Endura alles aan om elk standpunt van een tegenovergestelde visie te voorzien. Alleen het prijsargument, daar valt weinig op af te dingen.  

15 reacties

 • R. Veldhuis

  1 maand geleden
  Veltkamp ook een brandstof motor heeft grondstoffen nodig. Verder wordt electriciteit stred groener en is de batterij steeda meer een onderdeel van de oplossing. Ik rij ook elektrisch en veel vooroordelen zijn onzin. Maar schijnbaar vindt iederreen dat de auto direct de verste afstanden aan moet kunnenn die door de meesten max 4x per jaar worden gereden.
 • Ben Mulder

  1 maand geleden
  In de winter de helft van de kilometers behalen dat hoor je ze niet vertellen.
 • HJ Veltkamp

  1 maand geleden
  Als je de productie (het delven van de grondstoffen) van elektrische auto's meetelt dan zijn ze helemaal niet zo milieu vriendelijk en als je dan ook nog beseft dat de meeste elektriciteit van kolen gas en olie komt dan is het een gewoon slechte optie. Het omzetten van fossiele brandstof in electriktriciteit, het transport en dan de opslag in accu's is heel INefficient
 • FJ Rei

  1 maand geleden
  Een hoop wereldvreemde figuren hier. Fietsen? Oh, ja hoor. Lekker op de fiets naar het werk ... Als je werkplek de Maasvlakte is. En elektrische auto's zijn niet bepaald het ei van Columbus. Anders waren ze wel betaalbaar geweest. Op deze manier draai je de klok terug naar 1920. Autorijden (en vakantie's) puur voor de rijken. En mensen vinden het blijkbaar helemaal prima dat kinderen in Afrika de grondstoffen mogen opgraven. Net of de 'koloniale stijl' nooit weg is geweest!
 • Wil Kauffman

  1 maand geleden
  Als je eenmaal elektrisch rijdt dan wil je niets anders meer! Ik rijd nu in mijn tweede elektrische auto en ben van een Nissan Leaf naar de Kona electric met 64 kWh gegaan. Subliem en ook op vakantie.

Veluwe