In de Sneepoortstraat in Harderwijk gaat het in januari 1998 gruwelijk mis.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Sneepoortstraat in Harderwijk gaat het in januari 1998 gruwelijk mis. © Bram van de Biezen

Fatale nacht in Harderwijk veranderde vele levens: via portofoon kwam noodkreet ‘We zijn ingesloten’

In januari 1998 wordt Harderwijk opgeschrikt door een gruwelijke gebeurtenis. Midden in de nacht krijgt de brandweer een melding over een woningbrand. Tien bewoners worden opgevangen in een café, maar er worden er nog twee vermist. Een van hen is niet thuis, de andere overleeft de brand niet. Ook twee brandweerlieden komen om het leven. Een kwart eeuw later is het litteken nog altijd niet verdwenen.

4 reacties

 • Domil Jgfj

  2 maanden geleden
  Kippenvel.. iedereen kende wel iemand die bij de brand betrokken was.. bij deze nog bedankt
 • jantien van Lemel

  2 maanden geleden
  Het maakte op mij grote indruk , heel erg emotioneel om te lezen. Woorden zijn niet genoeg, maar , weet wat hoe deze pijn voelt. Hulpverleners, maar nu hebben de achterblijvers heel veel hulp nodig.
 • Frans van den Bos

  2 maanden geleden
  Ik was in de winkel (Berben smeepoortstraat 11) en heb daar wat hand en spandiensten verleend aan de Brandweer, even een kop koffie, een stuk vijverfolie, even plassen, een gesprekje, ze hebben allemaal hun uiterste gegeven om erger te voorkomen. Het blijven bijzondere gebeurtenissen met een zwart randje. En wat ik fvandenbos@me.com afvraag wat is er van de dame die dit heeft veroorzaakt terecht gekomen??
 • Ronald Bonestroo

  2 maanden geleden
  25 jaar geleden alweer... Het blijft indrukwekkend. Mensen die hun leven riskeren voor het leven van een ander.
 1. Omstreden vergunning voor eendenslachterij Ermelo abrupt op de tocht: ‘Impasse dreigt’
  PREMIUM
  3

  Omstreden vergunning voor eenden­slach­te­rij Ermelo abrupt op de tocht: ‘Impasse dreigt’

  Het zou de illegale activiteiten van de Ermelose eendenslachterij Tomassen Duck-To in één klap legaal moeten maken. De vergunning die het college van burgemeester en wethouders al had aangekondigd, staat nu echter abrupt op de tocht. Burgemeester en wethouders willen inbreken in de besluitvorming door de gemeenteraad, om te voorkomen dat het hoofdpijndossier muurvast komt te zitten.
  Ermelo