Weer even een feestje, dat is wat Péronne (midden) en haar vriendin Lavinia (rechts) wilden. Maar dat liep zo uit de hand, dat de politie moest ingrijpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Weer even een feestje, dat is wat Péronne (midden) en haar vriendin Lavinia (rechts) wilden. Maar dat liep zo uit de hand, dat de politie moest ingrijpen. © BRAMVANDEBIEZEN

Feestende jongeren in Harderwijk: ‘Ik kreeg een fiets naar me toe gesmeten en klappen met een wapenstok’

Het was een mooi feestje op het stadsstrand bij Harderwijk, althans dat vonden de massaal aanwezige jongeren. Ze gingen flink los, maar we hoorden hen nog niet zelf vertellen waarom zij de vrijheid weer voelen om schijnbaar onbeperkt bij elkaar te komen en te feesten. Dus op naar de jongeren zelf: voelt afgelopen weekend als ‘bevrijdingsdag’? 

1 reactie

 • W Freriks

  2 weken geleden
  Goed dat iedereen zijn zakjes flesjes en blikjes opruimt.👍
 1. Historicus schrijft tweede deel in reeks over Harderwijkers en Belgische vluchtelingen
  PREMIUM

  Historicus schrijft tweede deel in reeks over Harderwij­kers en Belgische vluchtelin­gen

  Wat deed het eigenlijk met de Harderwiekers, toen Belgische vluchtelingen het Zuiderzeestadje in de Eerste Wereldoorlog overspoelden? In zijn nieuwe boek, dat afgelopen week uitkwam, beschrijft de Harderwijkse historicus Wim Buitenhuis (86) hoe de verstandhouding tussen de 7000-koppige bevolking en de paar duizend zuiderburen was. De liefdes die ontloken, maar ook de moord op een jong meisje.

Veluwe