File op A28 bij Harderwijk na eenzijdig ongeval: auto velt boom, bestuurder ernstig gewond

update & videoDe ochtendspits tussen Zwolle en Amersfoort had bij Hulshorst te maken met file vanochtend. Die was het gevolg van een eenzijdig ongeval eerder vanochtend op snelweg A28.  Een rijstrook was op die locatie - vlakbij Harderwijk - afgesloten.

De afsluiting duurde tot ongeveer half zeven. Het zal nog geruime tijd duren voordat de file is opgelost.

Bij dat ongeluk raakt een bestuurder ernstig gewond. Hij zou de achterkant van een vrachtwagen hebben geramd, waarbij de auto van de weg raakte en een boom in de berm ramde. Dat ging met zo veel vaart dat de boom knakte. De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Volledig scherm
De auto velde een boom. De bestuurder raakte ernstig gewond. © News United / Stefan Verkerk

Verkeersdienst ANWB waarschuwde weggebruikers voor de file, vanaf afslag Epe op de A28. De specialisten van de Verkeersongevallenanalyse - onderdeel van de politie - deden onderzoek op de snelweg. Dat leverde hinder op voor weggebruikers. 

Het duurde nog enige tijd voor dat de file bij Hulshorst was opgelost en het verkeer tussen Zwolle en Harderwijk weer ongehinderd gebruik kon maken van de A28. Wie van Zwolle naar Amersfoort wilde, kon vroeg op de ochgtend beter omrijden via Apeldoorn (A50), meldde de ANWB vanochtend vroeg.

Dat advies is inmiddels opgeheven: volgens de ANWB is de file opgelost. 

Volledig scherm
Een rijstrook van de A28 bij Hulshorst is afgesloten vanwege politie-onderzoek. De file groeit gestaag. © NewsUnited/Stefan Verkerk
Volledig scherm
Een agent bekijkt de schade aan de auto. © News United / Stefan Verkerk
  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe