Volledig scherm
© Eldridge Pentury

FIOD houdt Harderwijkse advocaat aan voor faillissementsfraude

HARDERWIJK - De FIOD heeft donderdag de Harderwijkse advocaat Frank V. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in 2009 op onrechtmatige wijze geld heeft onttrokken aan de boedel van een failliet vastgoedbedrijf. Hij was curator in het faillissement van dat bedrijf. De schuldeisers in het faillissement zouden hierdoor zijn benadeeld.

V. is werkzaam als advocaat bij OMVR advocaten in Harderwijk, waar hij tevens mede-eigenaar van is. Het kantoor bevestigt de aanhouding van haar mede-eigenaar. In een verklaring op de website meldt OMVR geschokt te zijn door het nieuws. ‘V. heeft tegenover ons aangegeven te hebben bekend in de zaak. OMVR is daarbij als kantoor geen onderwerp van onderzoek. Hetzelfde geldt voor onze medewerkers. Vanzelfsprekend hebben wij reeds alle medewerking verleend aan de FIOD’, meldt het statement.

OMVR advocaten en notariaat is een kantoor met 35 medewerkers, werkzaam vanuit drie locaties: Ermelo, Lelystad en met een hoofdkantoor in Harderwijk.

De klanten van V. zijn overgedragen aan andere medewerkers van het kantoor. ‘Hoewel dit nieuws ons heeft geschokt en persoonlijk bezighoudt, gaat onze aandacht nu uit naar het werk dat wij voor onze cliënten onverminderd en naar volle inzet blijven doen.’

OMVR beraadt zich op de toekomst van V. bij het kantoor.

Veluwe