Flaneren kan prima op hagelnieuwe boulevard Harderwijk

videoDe eerste Rokjesdag in Harderwijk van 2018 was een bijzondere. Vele honderden Harderwijkers en dagjesmensen grepen het mooie weer aan om de hagelnieuwe boulevard in volle glorie te inspecteren. Hoewel de officiële opening pas eind deze maand is. 

Terrassen puilden uit, het strand lag vol en op de boulevard werd geflaneerd op alle mogelijke manieren. Zien en gezien worden, daar ging het om. Lopend, skeelerend, met de kinderwagen of met de motor of auto. Dat laatste werd door het gros van de terrasbezoekers als minpunt ervaren. Plus de geparkeerde auto's die het uitzicht op de Randmeren bedierven.

Volledig scherm
Drukte op de nieuwe boulevard in Harderwijk. © Olger Koopman
  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Veluwe