Het Dolfinarium maakt een einde aan de 'circusachtige shows'. De sprongen, zoals te zien op de foto, blijven wel onderdeel van de voorstelling. Dat is namelijk een 'natuurlijke gedraging' van een dolfijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dolfinarium maakt een einde aan de 'circusachtige shows'. De sprongen, zoals te zien op de foto, blijven wel onderdeel van de voorstelling. Dat is namelijk een 'natuurlijke gedraging' van een dolfijn. © Bram van de Biezen

Gaat Dolfinarium in Harderwijk kopje onder door ‘rendementsobsessie’ van zijn Spaanse eigenaar?

Met minimale aanpassingen probeert het Dolfinarium in Harderwijk een steeds kritischer wordende overheid tevreden te houden. Het zeezoogdierenpark houdt echter de hand op de knip; grote investeringen blijven opnieuw uit. Waarom laat de Spaanse eigenaar Aspro Parks na de portemonnee te trekken? 

0 reacties

  1. Historicus schrijft tweede deel in reeks over Harderwijkers en Belgische vluchtelingen
    PREMIUM

    Historicus schrijft tweede deel in reeks over Harderwij­kers en Belgische vluchtelin­gen

    Wat deed het eigenlijk met de Harderwiekers, toen Belgische vluchtelingen het Zuiderzeestadje in de Eerste Wereldoorlog overspoelden? In zijn nieuwe boek, dat afgelopen week uitkwam, beschrijft de Harderwijkse historicus Wim Buitenhuis (86) hoe de verstandhouding tussen de 7000-koppige bevolking en de paar duizend zuiderburen was. De liefdes die ontloken, maar ook de moord op een jong meisje.

Veluwe