Volledig scherm
PREMIUM
De cultuursector is vrij in het uiten van meningen. Net als bij de Mattheus Passion, stelt het college, is het niet de intentie van de organisatoren van het black metalfestival in Harderwijk publiek over te halen een bepaalde beweging te volgen. © archief

Geen behoefte aan weren black metal in Harderwijk

Tegen een black metal festival kan niet op voorhand worden opgetreden. Bovendien is daar volgens burgemeester en wethouders van Harderwijk daar ook geen aanleiding voor. 

Dat schrijft het college in de beantwoording van vragen die de SGP  had gesteld naar aanleiding van een door de SGP als ‘satanisch evenement’ omschreven muziekavond in poppodium Estrado in Harderwijk op 2 maart. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe