Volledig scherm
PREMIUM
De cultuursector is vrij in het uiten van meningen. Net als bij de Mattheus Passion, stelt het college, is het niet de intentie van de organisatoren van het black metalfestival in Harderwijk publiek over te halen een bepaalde beweging te volgen. © archief

Geen behoefte aan weren black metal in Harderwijk

Tegen een black metal festival kan niet op voorhand worden opgetreden. Bovendien is daar volgens burgemeester en wethouders van Harderwijk daar ook geen aanleiding voor. 

Dat schrijft het college in de beantwoording van vragen die de SGP  had gesteld naar aanleiding van een door de SGP als ‘satanisch evenement’ omschreven muziekavond in poppodium Estrado in Harderwijk op 2 maart. 

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe