Volledig scherm
PREMIUM
Langs de N302 (rechts) moeten vier flats verrijzen van 16 meter hoog. De politiek wilde wel naar 30 meter om ruimte te maken voor kleine appartementen (tot 200.000 euro). Maar dat kan niet, volgens de gemeente. Nu worden grote appartementen in twee van de flats omgeruild voor kleine. © Teake Dijsktra

Geen hogere flats, wel kleine appartementen langs N302 in Harderwijk

Starters die een woning tot twee ton zoeken, kunnen over enige tijd in Harderwijk een plekje vinden in de flats die langs de N302 worden gebouwd. Om dat mogelijk te maken, schrapt de gemeente ongeveer vijftig duurdere appartementen. Als daar tenminste geld voor kan worden gevonden.

Bij de gemeentelijke plannen voor de bouw van zo’n 700 woningen in het gebied tussen de Vissershaven en de N302 was vanuit de politiek voorgesteld de bouwblokken langs de N302 van 16 meter te verhogen tot maximaal 30 meter. Daarmee zou ruimte beschikbaar komen voor kleine, betaalbare appartementen. Daar is dringend behoefte aan in Harderwijk.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe