Volledig scherm
De Plantagekerk aan de Stationslaan in Harderwijk. © VVV Harderwijk

Geen theater in Plantagekerk Harderwijk

HARDERWIJK - De algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente Harderwijk (PGH) wil de Plantagekerk definitief in eigen handen houden. Samenwerken met Stichting de Plantage is geen optie.

Dat betekent dat de plannen voor een 'Plantagetheater' van de baan zijn.

De intentie om de Plantagekerk in eigen handen te houden was al in april uitgesproken. Toch waren er nog onderhandelingen over een mogelijke verkoop aan Stichting de Plantage.

Woordvoerder Govert van de Boom van de PGH verwoordt het besluit: "Na omzwervingen in gedachten is besloten de Plantagekerk toch weer te gaan gebruiken. Het wordt een gezamenlijke plek voor de wijkgemeenten De Poorten, De Morgenwijk en het Fonteinwerk."

Ron Cornet van Stichting de Plantage noemt het een gemiste kans voor Harderwijk: "Volgens kenners zou ons theater vergelijkbaar geweest zijn met het nieuwe DeLaMar in Amsterdam. Tegelijk zou de kerk een prachtig verzamelpunt geworden zijn voor maatschappelijke organisaties. En als laatste had onze aankoop financiële verlichting voor de PGH betekent."

Voor de verwezenlijking van het voorgenomen theater, hoopte Stichting De Plantage op subsidie van de gemeente Harderwijk. Nu de plannen niet doorgaan, azen anderen op die geldpot, zoals het Theater Harderwijk.

Veluwe