De nieuwe hal in het volledig gerestaureerde oude stadhuis is de entree van Cultuurkust, de popschool, Heerlijk Harderwijk en de oude raadszaal.  In de midden, naast de trap, is de balie van het Toeristisch Informatie Punt. Rechts de ingang naar de sfeervol verlichte huiskamer.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe hal in het volledig gerestaureerde oude stadhuis is de entree van Cultuurkust, de popschool, Heerlijk Harderwijk en de oude raadszaal. In de midden, naast de trap, is de balie van het Toeristisch Informatie Punt. Rechts de ingang naar de sfeervol verlichte huiskamer. © Teake Dijkstra

Geheimen van het oude stadhuis kosten tonnen extra

Met een forse overschrijding van de aanvankelijk geraamde kosten met 1,8 miljoen euro en twintig maanden werk in plaats van de verwachte twaalf wordt het gerestaureerde oude stadhuis in Harderwijk op 28 maart eindelijk definitief geopend. 

Door ‘onbekende geheimen en constructies’ duurde het werk acht maanden langer dan gepland, precies in de periode waarin de lonen en prijzen in de bouwwereld stegen. Daarnaast vereisten de nieuwe technische installaties extra - en dus duurdere - voorzieningen en werkzaamheden. De kosten liepen snel op.

Veluwe