Volledig scherm
PREMIUM
Nog maar net een week geleden werd Waalwijk opgeschrikt door een zware explosie waar bij een plofkraak op een geldautomaat de gevel van het pand zwaar beschadigd raakte. © ANP

Gemeentebelang Harderwijk vreest plofkrakers

Met de nieuwste methodes die plofkrakers hanteren moet de gemeente Harderwijk zich afvragen of geldautomaten nog wel veilig zijn onder woningen, vindt Bert Holleman van Gemeentebelang. 

In een serie schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders dringt hij aan op overleg met de banken om te kijken of de huidige locaties van de geldautomaten nog wel geschikt zijn. Hij stelt zijn vragen mede naar aanleiding van een plofkraak eind juli in Venlo waar uit voorzorg tachtig woningen werden ontruimd totdat duidelijk was welke schade de explosie had aangericht. 

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe