Volledig scherm
De ingang van het stadhuis van Harderwijk wordt voorzien van een nieuwe pui. © Pepijn van den Brink

Geramde pui van stadhuis in Harderwijk na 3 maanden vervangen

Na bijna 3 maanden wordt de kapotgereden pui van het stadhuis van Harderwijk vervangen. Op 25 april ramde een 32-jarige man met zijn rode Peugeot 206 met ‘hoge snelheid’ het stadhuis. Bij die actie raakte niemand gewond, alleen de ingang van het stadhuis raakte beschadigd. 

Op het oog vielen die beschadigingen mee. De onderkant van één van de glasplaten in de pui zat vol met barsten. Die glasplaat kon echter niet zomaar worden vervangen, omdat het frame waar die plaat in zat door de klap is verbogen. Daarom wordt maandag een volledig nieuw pui-deel geplaatst bij de ingang van het stadhuis.

Dat de reparatie van de beschadigde pui bijna 3 maanden op zich liet wachten had te maken met de levertijd van het nieuwe kozijn, aldus een woordvoerder van de gemeente eerder deze maand.

Wat is er ook alweer gebeurd?

Op 25 april reed een bestuurder met zijn auto tegen de ingang van het stadhuis. Hij gooide daarna de autosleutel weg en maakte zich uit de voeten. Het stadhuis aan de Havendam, waar tussen de 150 en 200 mensen werken, werd daarop ontruimd. 

Een uur later meldde de politie dat er een verdachte was aangehouden. Later werd bekend dat de man die was aangehouden kampt met persoonlijke problemen, en dat zijn actie niets te maken had met het handelen van de gemeente.  Het motief van zijn actie is onduidelijk.

Volledig scherm
Auto tegen ingang, stadhuis Harderwijk ontruimd. © Teake Dijkstra

Veluwe