Gert-Jan Wassink en Hellen Berger winnen Harderwijkse halve marathon

videoDe 38e editie van de Broekhuis halve marathon in Harderwijk is een prooi geworden voor de Apeldoornse atleet Gert-Jan Wassink en de Zwolse Hellen Berger- de Vries. Beiden verpulverden het parcoursrecord en stelden die bij naar respectievelijk 1.08.55 en 1.24.24. 

Maar ook op de tien kilometer werd het parcoursrecord bij de vrouwen verbeterd, door vier atletes zelfs. Opmerkelijk omdat het gros van de deelnemers te maken kregen met lastige omstandigheden want de wind had over een deel van het parcours vrij spel en de delen die windstil waren, werden als erg warm ervaren. 

“Wind en warmte moet je niet toelaten in je hoofd. Ik voelde me vandaag gewoon erg sterk en dan merk je dat soort dingen niet. Zelfs het slechten van die fietsbrug ging me beide rondes makkelijk af”, aldus Berger die zich opmaakt voor het Nederlands kampioenschap halve marathon, over twee weken. 

Wassink was niet heel diep gegaan. “Ik begon snel maar had op een gegeven moment last van de longen. Ik denk door de wind. Gelukkig kon ik hem het laatste deel goed doortrekken. Ik liep hier ook niet maximaal. Alles staat in het teken van mijn opbouw naar de marathon van Praag in mei”. 

Volledig scherm
© Nico van Leeuwen

Veluwe