Volledig scherm
Visite voor de binnenstad kan met een speciale bezoekersvergunning goedkoop parkeren, onder andere aan de Vitringasingel. © Googlemaps

Goedkopere parkeerplek voor visite
van bewoners Harderwijkse binnenstad

Bewoners van de binnenstad in Harderwijk kunnen hun visite in het nieuwe jaar een gratis parkeerplek aanbieden, via een speciale bezoekersvergunning. 

Alleen mensen die in de binnenstad wonen kunnen zo’n bezoekersvergunning aanvragen, maximaal één per voordeur. De bezoekers moeten dan nog wel een plekje zoeken om de auto neer te zetten.

Dat mag namelijk niet in de woonstraten van het vergunninggebied binnenstad, omdat bewoners daar zelf moeten kunnen staan. Ook op de parkeerterreinen met een slagboom, zoals de Vuldersbrink en het Klooster kan de bezoekersvergunning vooralsnog niet worden benut; de apparatuur moet eerst nog worden aangepast.

Het bezoekersparkeren is mogelijk op plekken waar vooraf moet worden betaald aan de Plantage, de Vitringasingel, de Selhorstweg, op de boulevard en op de parkeerterreinen aan de Havendijk en de Lelykade.

50 eurocent per uur

De vergunning zelf is overigens niet gratis. De speciale pas kost 25 euro en daarmee kan 50 uur worden geparkeerd. Een uur parkeren kost dan 50 eurocent. Het reguliere parkeertarief is 1,90 euro per uur.

De bewoner kan maximaal eenmaal het parkeertegoed opwaarderen met 50 uur voor het bedrag van 25 euro. 

Het parkeertegoed is één jaar geldig. Niet gebruikte parkeeruren vervallen op 31 december en er wordt geen geld terugbetaald. 

Veluwe