Jantine van Hunenstijn van JAM Harderwijk geeft bijles aan Jens. Deze zomer krijgen kinderen die in armoede leven gratis bijlessen, dankzij financiering door Stichting Leergeld Randmeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Jantine van Hunenstijn van JAM Harderwijk geeft bijles aan Jens. Deze zomer krijgen kinderen die in armoede leven gratis bijlessen, dankzij financiering door Stichting Leergeld Randmeren. © Ruben Schipper Fotografie

Gratis bijles voor Veluwse kinderen in armoede dankzij gulle gift

Stichting Leergeld Randmeren biedt al laptops, fietsen en zwemlessen aan kinderen die in armoede leven. Voor het eerst is er nu ook financiële ondersteuning zodat deze schoolkinderen van groep 4-8 in de zomervakantie gratis bijlessen kunnen krijgen. Coördinator Hetty Schouten doet de toekenning voor kinderen uit Harderwijk.

  1. Elburger en Harderwijker botters kunnen weer varen mét gasten (en dankzij de zuinige penningmeester)
    PREMIUM

    Elburger en Harderwij­ker botters kunnen weer varen mét gasten (en dankzij de zuinige penning­mees­ter)

    Meerdere keren luidden de Botterstichting Elburg en Harderwijk de noodklok: afgelopen jaar kwam er geen euro binnen en van de toegezegde 15 miljoen euro voor varend erfgoed zagen de stichtingen niets. Vanaf 12 juni hijst de Elburgse stichting de zeilen weer voor tochten met gasten. Is het eind van de financiële malaise in zicht? Agaath de Weerd, secretaris van de Botterstichting Elburg, vertelt.

Veluwe