Volledig scherm
© RV

GroenLinks Harderwijk klaar voor de verkiezingen

GroenLinks staat in Harderwijk klaar om mee te doen aan de raadsverkiezingen in maart volgend jaar. De leden hakken maandagavond definitief de knoop door. 

In oktober al werd de aanzet gegeven voor een verkiezingsprogramma, om voor het eerst als zelfstandige partij mee te doen aan de lokale verkiezingen. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen gingen in Harderwijk 1800 stemmen naar GroenLinks. Op basis van die cijfers denkt bestuursvoorzitter Matthijs van der Mannen twee of drie zetels te kunnen bemachtigen in de gemeenteraad. 

In de afgelopen weken is het programma verder uitgewerkt en er is een kandidatenlijst opgesteld.  ,,Maar de leden hebben het laatste woord'', zegt Van der Mannen. Maandag spreken zij over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Het bestuur zal dan het voorstel doen zich aan te melden voor  deelname aan de verkiezingen. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe