Volledig scherm
© RV

GroenLinks Harderwijk klaar voor de verkiezingen

GroenLinks staat in Harderwijk klaar om mee te doen aan de raadsverkiezingen in maart volgend jaar. De leden hakken maandagavond definitief de knoop door. 

In oktober al werd de aanzet gegeven voor een verkiezingsprogramma, om voor het eerst als zelfstandige partij mee te doen aan de lokale verkiezingen. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen gingen in Harderwijk 1800 stemmen naar GroenLinks. Op basis van die cijfers denkt bestuursvoorzitter Matthijs van der Mannen twee of drie zetels te kunnen bemachtigen in de gemeenteraad. 

In de afgelopen weken is het programma verder uitgewerkt en er is een kandidatenlijst opgesteld.  ,,Maar de leden hebben het laatste woord'', zegt Van der Mannen. Maandag spreken zij over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Het bestuur zal dan het voorstel doen zich aan te melden voor  deelname aan de verkiezingen. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe