Volledig scherm

Harderweide in Harderwijk zeer in trek

HARDERWIJK - Over belangstelling heeft Harderweide, de laatste fase van woonwijk Drielanden in Harderwijk, niet te klagen. Er kwamen donderdagavond namelijk zo'n 200 belangstellenden af op de eerste verkoopbijeenkomst, die werd gehouden in restaurant Walhalla op het Strandeiland.

Vooraf waren er best wat zorgen. Zou de bouw van Harderweide immers niet bijten met de ontwikkeling van het Waterfront? Samen zijn deze twee woonwijken de komende jaren goed voor zo'n 2.400 nieuwe woningen. Een behoorlijk aantal voor een middelgrote stad als Harderwijk.

Deze zorgen blijken vooralsnog ongegrond. Danny Klaassen van Randmeer Makelaars is niet verrast. De woonwijken hebben volgens hem een eigen doelgroep. Wie dichtbij de stad en aan het water wil wonen, kiest voor het Waterfront. Iemand die daarentegen de voorkeur geeft aan een wijk met een meer landelijke sfeer en uitstraling, gaat voor een huis in Harderweide. "Wat ook meespeelt, zijn de uiterst gunstige marktomstandigheden", aldus Klaassen. "De rente is laag en de mensen durven weer een huis te kopen. Er is op dit moment daarom veel vraag naar nieuwe woningen."

Gisteren gingen de eerste 32 huizen in de verkoop. Gezien de opkomst, is de vraag op dit moment dus vele malen groter dan het aanbod. "Als de huizen snel verkocht raken, gaat er op korte termijn al een nieuwe lichting in de verkoop", weet Klaassen. Een specifieke datum durft hij nog niet te noemen, maar er wordt gedacht aan begin 2017.

In Harderweide worden de komende jaren in totaal zo'n duizend nieuwe woningen gerealiseerd, zowel koop als huur. De bouw van de 32 huizen die gisteravond in de verkoop zijn gegaan, begint naar verwacht in de zomer van 2017. Een half jaartje later moet de oplevering dan plaatsvinden.

  1. Inkijkje bij de net geopende koffiebranderij in Harderwijk
    Play

    Inkijkje bij de net geopende koffiebranderij in Harderwijk

    Harderwijk heeft een koffiebranderij. Een kleintje welliswaar die 6 kilo per keer kan verwerken, maar toch. The Coffee Lodge heet het en eigenaresse Lucienne Breemer (46) is er maar wat trots op. Ze is pas een maand bezig, maar is er vast van overtuigd dat Harderwijk er klaar voor is. De liefde voor de koffie vindt zijn oorsprong in haar twee adoptief zoons die allebei uit Colombia komen. Vol enthousiasme laat ze aan de Stentor zien hoe het koffiebranden precies in z'n werk gaat.

Veluwe