Harderwijk Anders: trek voetpad onder spoor door

HARDERWIJK - De nieuwe tunnel onder het spoor in Harderwijk mist een voetpad dat doorloopt van de Westeinde naar de Oranjelaan. De fractie van Stadspartij Harderwijk Anders (SHA) wil dat daar verandering in wordt gebracht.

De onderdoorgang is afgelopen september geopend. Fietsers en automobilisten hebben een eigen wegvlak. Zij duiken onder grond en volgen het pad tot ze aan de andere kant van het spoor zijn.

Voor voetgangers is dat echter een heel ander verhaal. "Die dienen via twee trappen en/of liften de oversteek te maken", weet raadslid Jack van Zundert van SHA. "Dit geldt ook indien zij niet naar het perron onderweg zijn maar slechts het spoor willen passeren. Dat is vooral lastig voor mensen met een kinderwagen, met een tas op wieltjes, met een looprekje, moeder met kind met stepje of driewieler, enzovoort."

Aan de zijde van de Westeinde loopt wel een trottoir parallel aan het fietspad. Dat loopt echter niet door tot aan de Oranjelaan. SHA vraagt het college van burgemeester en wethouders om dat extra stukje voetpad alsnog aan te leggen.

Veluwe