Middenachter ligt het terrein van Parlvliet & Van der Plas. De gemeente vreest dat ontwikkelaars en/of speculanten tegen elkaar op gaan bieden om de grond te kopen, waardoor de te bouwen huizen steeds duurder worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Middenachter ligt het terrein van Parlvliet & Van der Plas. De gemeente vreest dat ontwikkelaars en/of speculanten tegen elkaar op gaan bieden om de grond te kopen, waardoor de te bouwen huizen steeds duurder worden. © Ruben Schipper Fotografie

Harderwijk eist regie op bij grondbezit voor bouw 1100 woningen

Om speculanten buiten de deur te houden in het nieuwbouwproject Nieuw Weiburg in Harderwijk, heeft de gemeente bepaald dat grond in het gebied bij verkoop eerst moet worden aangeboden aan de gemeente. Dit moet voorkomen dat de grondprijs omhoog vliegt, waardoor de woningen duurder worden dan nu de bedoeling is.

 1. Docenten ‘bewaken’ schoolplein om vloggers tegen te houden in Ermelo; in Putten wel ontmoeting
  UPDATE
  5

  Docenten ‘bewaken’ school­plein om vloggers tegen te houden in Ermelo; in Putten wel ontmoeting

  Twee vloggers die vandaag een meet & greet wilden houden op de pleinen van scholengemeenschap Groevenbeek in Ermelo en Putten, waren daar wat de schoolleiding betreft niet welkom. Docenten en politie blokkeerden de ingangen van het schoolplein, waarop Monstertube en Djanibikelife eieren voor hun geld kozen en buiten de school in Putten hun ‘meeting’ hielden. Volgens de vlogger zelf was er allemaal weinig aan de hand.
  Ermelo