Volledig scherm
PREMIUM
Aan bouwprojecten geen gebrek. Aan de Handelsweg is gestart met de sloop van panden voor de bouw van twintig woningen. Maar dan wel met koopprijzen vanaf 315.000 euro. Allemaal al verkocht. © Teake Dijkstra

Harderwijk gaat de boer op met grond om goedkope woningbouw te stimuleren

Als ontwikkelaars en en investeerders geen middenhuur en goedkope koopwoningen in Harderwijk willen bouwen, gaat de gemeente zelf de boer op. Met een actief grondbeleid wil de gemeente meer doen aan de lange wachttijden voor betaalbare woonruimte. Dat gaat wel geld kosten.

Aan bouwprojecten geen gebrek in Harderwijk. Maar het gaat dan wel vooral om hogere prijsklassen. Om de ambities van de gemeentelijke woonvisie en het collegeprogramma na de verkiezingen van maart 2018 - klip en klaar, voor iedereen een woning binnen tweeënhalf jaar - ook in de goedkopere sectoren waar te maken moet de gemeente nieuwe wegen zoeken. 

  1. Boetes dreigen voor oma en moeder uit Harderwijk na waarschuwing voor ‘pedofiel’
    PREMIUM

    Boetes dreigen voor oma en moeder uit Harderwijk na waarschu­wing voor ‘pedofiel’

    Wat weegt zwaarder: zorg om veiligheid van kleinkinderen of de plicht als hulpverlener tegenover derden te zwijgen over je cliënten? Voor Reina van Loo (61) uit Harderwijk is het duidelijk het eerste. Of de politierechter er in haar geval ook zo over denkt, is zeer de vraag. Het Openbaar Ministerie wil in ieder geval dat ze (alsnog) een boete van 400 euro krijgt voor het schenden van haar beroepsgeheim.

Veluwe