Een deel van het terrein is nu nog in gebruik als asielzoekerscentrum. Dat blijft zo tot uiterlijk 1 mei 2026. Rechts de Prins Hendriklaan, linksboven nog een stukje van de Mecklenburglaan. In het midden boven staat de voormalige officiersmess.
Volledig scherm
Een deel van het terrein is nu nog in gebruik als asielzoekerscentrum. Dat blijft zo tot uiterlijk 1 mei 2026. Rechts de Prins Hendriklaan, linksboven nog een stukje van de Mecklenburglaan. In het midden boven staat de voormalige officiersmess. © Bram van de Biezen

Harderwijk koopt voormalig kazerneterrein - nu azc en Landstede - voor woningbouw

Het terrein van het voormalig militair complex Kranenburg-Noord in Harderwijk wordt aangekocht door de gemeente. Op termijn wil de gemeente hier ruim tweehonderd woningen (laten) bouwen. 

  1. Raad van State tikt onderwijsinspectie op de vingers
over predikaat zeer zwakke Islamitische basisschool in Harderwijk
    PREMIUM

    Raad van State tikt onderwijs­in­spec­tie op de vingers over predikaat zeer zwakke Islamiti­sche basis­school in Harderwijk

    Het schoolbestuur van de islamitische basisschool Al Islaah in Harderwijk klaagt terecht over de onderwijsinspectie die de Harderwijkse school in 2018 op de lijst van zeer zwakke scholen zette. De Raad van State verklaarde vandaag het hoger beroep van het in Amsterdam gevestigde schoolbestuur El-Amal gegrond. De Raad van State vindt dat de inspectie het onderzoek naar de onderwijskwaliteit niet goed heeft uitgevoerd.

Veluwe