Volledig scherm
Een voorbeeld van een drijvend toiletgebouw. © Gemeente Harderwijk

Harderwijk krijgt drijvend sanitair in Stadshaven

Watersporters die de komende maanden aanleggen in de nieuwe Stadshaven aan de Harderwijkse boulevard kunnen voor toiletbezoek en een douche straks terecht in een drijvend sanitairgebouwtje. 

De boot met toiletten en douches voor dames en heren komt te liggen aan de kant van het Dolfinarium, ongeveer in het midden tussen de bruggen ter hoogte van de Havendam en de Vischpoort. De oppervlakte ervan is ongeveer veertig vierkante meter. 

Bij Dolfinarium

De drijvende sanitairunit blijft in de haven liggen tot een inpandige voorziening voor de watersporters kan worden gemaakt in de parkeergarage op het nu nog lege terrein tussen het water en het Dolfinarium.

De parkeergarage moet deel uit gaan maken van een groter complex met onder andere een hotel en mogelijk een casino en bioscoop, horeca en winkels. Er wordt al langere tijd onderhandeld over de mogelijkheden. Dat heeft onder andere te maken met de investeringen die de ontwikkelaar moet doen en de wensen van de gemeente voor architectuur en omvang van het complex. 

Veluwe