De voltallige Harderwijkse gemeenteraad sprak gisteravond haar afkeuring uit over de boerenprotesten in Hierden. Ook maken de lokale politici zich zorgen over wat komen gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De voltallige Harderwijkse gemeenteraad sprak gisteravond haar afkeuring uit over de boerenprotesten in Hierden. Ook maken de lokale politici zich zorgen over wat komen gaat. © Persbureau Heitink

Harderwijk overspoeld door golf van protesten: alweer noodverordening?

De burgemeester van Harderwijk kondigt vandaag mogelijk een noodverordening af voor de hele stad, waardoor de politie mensen preventief kan fouilleren. Reden is het protest van Nederland in Verzet, dat gepland staat voor vanavond. De actiegroep wilde een tocht maken langs de huizen van minister Van der Wal en Norbert Dikkeboom, maar daar steekt de burgemeester een stokje voor.

11 reacties

 • Adrie Jehee

  1 maand geleden
  "Gelukkig" staat de SGP in Nunspeet vierkant achter de boeren.
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Het wordt vervelend die radicalen
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Vincent Lagerwaard het recht op demonstratie is vastgelegd. Niet het recht op verstoring van de openbare orde, het recht op geweld, het recht op vernieling, etc. Iemand die daar op uit is preventief oppakken is dus om dat recht op demonstratie te kunnen blijven garanderen.
 • Bert van de Grift

  1 maand geleden
  De heer Barlaeus hoe sneu bent u wel, door zo te veroordelen. Ik zou zeggen ga ff een fietstocht maken
 • Barlaeus

  1 maand geleden
  De boeren zullen wel erg blij zijn dat ze steun krijgen van de organisatie "Nederland in Verzet". Door het soort acties dat we de laatste week gezien hebben van extremistische boeren, worden de professionele relschoppers wakker en gaan de boeren nu "van de wal in de sloot" helpen. Tja, daar hebben de boeren om gevraagd. Sneu volk.

Veluwe