Volledig scherm
© Thinkstock

Harderwijker moet wachten op rechtszaak

ZUTPHEN - Jacek D. (40) uit Harderwijk moet nog even wachten op zijn rechtszaak. De rechtbank in Zutphen besloot namelijk dinsdag om de poging doodslag, waarvan hij wordt verdacht, pas begin volgend jaar te behandelen. D. bleef volgens justitie op 19 juli op zijn slachtoffer inschoppen- en slaan, toen deze al bewusteloos op de grond lag.

Terwijl het slachtoffer vocht voor zijn leven zou D. zijn mobiele telefoon, zonnebril, ring en usb-kabel hebben gepikt. Ook de fiets van het slachtoffer werd vernield.

Afwezig
Tijdens de pro forma- zitting verscheen zowel D. als zijn advocaat niet. In afwezigheid van die twee besloot de rechtbank in Zutphen om op 21 februari 2017 inhoudelijk op de zaak in te gaan.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Veluwe