Volledig scherm
Hier hangen de Harderwijkse ankers nog aan de Drommedaris in Enkhuizen. Afgelopen nacht zijn ze bij wijze van stunt van de toren gehaald om ze terug te brengen naar Harderwijk. Ze worden zaterdag tijdens de Visserijdag aan het publiek getoond.

Harderwijkers ‘roven’ Enkhuizer ankers

24 AUGUSTUS 2006 - HARDERWIJK - Bij een ‘brutale roof’ zijn afgelopen nacht twee botterankers geroofd van de Drommedaris in Enkhuizen. De diefstal is gepleegd door verschillende bestuursleden van de stichting Visserijdag Harderwijk. Met de actie willen zij een decennialang onrecht herstellen. De ankers keren terug naar hun plaats van oorsprong en zullen komende zaterdag tijdens de Visserijdag aan het publiek getoond worden.Ondertoon
Monument

  1. Inspectie: personeel vleesverwerkers rond Harderwijk werkt onveilig, te lang en krijgt te weinig betaald

    Inspectie: personeel vleesver­wer­kers rond Harderwijk werkt onveilig, te lang en krijgt te weinig betaald

    Uit een controle van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bij vijf vleesverwerkers op de Veluwe blijkt dat deze bedrijven overtredingen maken op het gebied van veilig en eerlijk werken. Vier van de vijf bedrijven zijn de afgelopen jaren al beboet door de Inspectie. Volgens woordvoerder Paul Q van der Burg gaat het om bedrijven in en rond Harderwijk. Hij mag de namen niet prijsgeven.

Veluwe